Nyári Zsolt

Nyári Zsolt közéleti írásai

Friss topikok

Miért hungarista, fasisztoid a Koppány csoport?

2013.08.06. 06:23 nyarizsolt

Kicsit nagy port kavart a facebookon az, hogy jómagam és pár ismerősöm, barátom véleménye szerint is a Koppány csoport egy hungarista alapokon nyugvó, fasisztoid elhajlásokkal rendelkező csoport. Ebből kifolyólag állítólagosan feljelentést is tett maga az érintett csoport.

Mivel sokan várják, mivel indokolom a véleményemet, ezért most a fenti állítást megpróbálom bizonyítani. (Bár szvsz bizonyítani nekik kellene nem hungarista, fasisztoid létüket)

 

A Koppány csoport arról híresült el, hogy több kilakoltatást megakadályoztak, valamint arról, hogy az árpád sávos lobogót használják jelképnek, valamint arról, hogy az ilyen jellegű rendezvényeken rendre feltűnnek szélsőjobbos figurák, Jobbikos politikusok. Az összefonódást a „Koppányosok” tagadják, de a tények mást mutatnak, mind a Jobbikos összefonódás, mind pedig a civil jelleg terén.

A Koppány csoport a facebookos oldalukon így mutatkozik be, többek között:

„A Koppány Ott(Hon)védő csoport alapító nyilatkozata!”

Itt már a hon védelme az, ami minden józan érzésű embernél kiveri a biztosítékot. A hont azt nem kell védeni, senki nem támadja hazánkat. Ettől persze még nem hungaristák és fasisztoidok, de az elejétől kell nézni a dolgokat.

„ Magyarország megosztottsága valójában nem a „jobb” és a „baloldal” szembenállásában fejezhető ki, hanem a nemzeti és a nemzetidegen globalizmus híve közötti megosztottságban. A parlamenti pártok szélsőségesen eltávolodtak liberális-kozmopolita irányba, kollaboránsai lettek a nemzetközi gyarmatosító nagytőkének”

Ez már kezd érdekes lenni. Nemzeti és nemzetidegen, kollaboránsok. Ezeket a szavakat valami Adolf Hitler nevű elmebeteg használta a Mein Kampf című ömlengésében. De maradjunk a Koppány csoportnál, csupán a párhuzamot vontam le. A Koppány Csoport szerint tehát vannak a nemzetiek (ők) és vannak a nemzetidegenek. (Gondolom mindazok, akik nem velük vannak)

Tisztázzuk azt is gyorsan, mit jelent a kollaboráns: A megszálló ellenséges hatalommal együttműködő személy megnevezése a kollaboráns.

Na, nézzük tovább a koppányosok alapító nyilatkozatát:

„A „rendszerváltással” előidézett válságból már csak egy kivezető út maradt: a nyílt ellenállás.A Koppány Ott(Hon)védő csoport célja a jelenlegi rend, az intézményesült káosz felszámolása, és újjászervezni hazánk politikai, közéleti, gazdasági rendjét nemzeti gyökereink és eszményeink alapján, ahol jó magyarnak lenni. Utat akarunk építeni egy valódi szociálisan érzékeny nemzeti kormánynak...”„A szó nemes értelmében „tiszta” Magyarországot akarunk,..”

Ez teljesen olyan, mintha a Nyilas párt alapító okiratát olvasnám. Komolyra fordítva a dolgokat a józanul gondolkodó ember számára nem is kéne megmagyarázni a fenti sorokat. Újjászervezni hazánk politikai...stb. rendjét nemzeti gyökereink és eszményeink lapján. Akik addig Magyarországon nemzeti gyökereinkről, eszméről beszéltek azok előszeretettel lőtték a Dunába a honfitársainkat és előszeretettel küldték őket a náci haláltáborokba. Szám szerint úgy 600.000 honfitársunkat. Csak mert egyesek szerint nem voltak nemzetiek. Egy ilyen nemzeti kormánynak akarnak utat építeni a koppányosok. De ők nem fasiszták, nem nácik és nem hungaristák, csupán szélsőjobbosan, nemzetien gondolkodó civilek. Értem. Azt is mondják ezek a civilek, hogy ők tiszta Magyarországot akarnak. Valóban sok a szemét Magyarországon, nagy mértékű a környezetszennyezés, de akik ilyen szóhasználatban használják a „tiszta Magyarország” fogalmát, azok akkor ilyen ideológiát is képviselnek? Igen, aki ilyen húrokat penget, az bizony fasiszta gondolkodású, nemzetiszocialista, azaz náci. Még akkor is, ha nem német, hanem magyar állampolgár.

Na, de nézzük tovább az alapító okiratot!

„A jelenlegi helyzetért felelős politikai erőket, a parlamenti pártokat és kollaboránsaikat nem kívánjuk e csoport tagjai közé felvenni.” Értem. De azért a Jobbikos náci-fasiszta politikusokkal parolázunk és ők jelen lehetnek minden megmozdulásukon. Ez is világos, ezt sem kell túlragozni.

„Mi a Koppány Ott(Hon)védő csoport alapítói teljes felelősségünk tudatában kijelentjük, hogy nem vagyunk a jelenlegi parlamenti pártok, vagy azok kollaboráns politikai, társadalmi és gazdasági szervezeteinek tagjai. „

Ez lehetséges, hogy igaz, mégis a Koppány csoport vezetői, tagjai a kurucinfó nevű fasiszta portált lájkolják, valamint a náci-fasiszta Jobbik politikusait, sőt, a Koppány csoport egyik prominens személye (vezetője) olyan facebookos csoportok tagja, ahol rendre zsidó és cigányellenes írások jelennek meg. (pl: Véres kard, Magyar önellátás és önvédelem megszervezése, stb)

A Koppány csoport vezetősége a mai napig többszöri kérés ellenére sem volt elhatárolódni a szélsőjobboldali, náci-fasiszta eszméket valló szervezetektől, és azok szülőatyjától a Jobbiktól. Magyarul, az ő szóhasználatukkal élve: A Koppány csoport vezetősége kollaborál a náci-fasisztákkal. Az pedig köztudott, hogy a fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal és a kommunizmussal is. Ahogy a facebookos hozzászólásokból le lehet venni, a Koppány csoport tagjai szintén.

523780_217599148355424_100003160222534_350208_1844878151_n-780456.jpgAmi pedig a Jobbikkal való összefonódást illeti, arra ékes bizonyíték többek között az, hogy a szervezet részben a 2006-os zavargásokat szervező egyénekből alakult, valamit ez a cikk, melyben többek között ez is szerepel:

„Ha még egyszer betonba tapossák a békés tüntetőket, akkor csata lesz, és vér fog folyni!” - kiáltotta a 2006-os megmozdulásokat idéző harcias hangnemben a megafonba egy múlt pénteki demonstráción a Koppány-csoport alelnöke „

Hát kérem szépen, normális embereknek ezt a viselkedést és kirohanást sem kell megmagyarázni. A valóban civilek egy ilyen kijelentés után az alelnököt lemondásra szólítják fel. Persze szintén szigorúan csak az én véleményem szerint.

Elolvasásra ajánlom az Origo ezzel kapcsolatos cikkét, mely itt található:

http://www.origo.hu/itthon/20130701-kikbol-all-az-otthonvedo-koppany-csoport.html

Friss hír, hogy megszavazták azt is a Koppányosok, hogy a soron következő tüntetésükkor nemzeti színű szalagot fognak viselni. Amit normális országban valóban nem kell megmagyarázni, de normális országban nem lövöldézték a nemzet zászlója és a nemzeti jelképeik alatt folyóba a honfitársaikat. A nemzeti szalagot Magyarországon elsőnek nyilvánosan a fajgyűlölő bőrfejűek hozták vissza a köztudatba, sok éves huzavona után „nyúlta le” a Fidesz, a Fidesztől pedig a náci-fasiszta Jobbik.

 

Szóval mindezeket újraolvasva tévedtem, mikor azt írtam, hogy véleményem szerint a Koppány Csoport, egy, a hungarista eszméken alapuló, részben fasisztoid elhajlással rendelkező csoportosulás, akik mindenáron civilnek akarják magukat feltüntetni. Sajnos javítanom kell magamat.

Az alapító okirat többszöri elolvasása után és a szélsőjobboldaltól való el nem határolódás miatt, azt kell írnom, hogy a Koppány Csoport, egy, a fasiszta eszmékkel kollaboráló, hungarista, magyar nemzetiszocialista eszméket valló csoport. Legalábbis a jelen felállás szerint.

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: fasizmus jobbik szélsőjobb hungarizmus koppány csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://zsoltnyari.blog.hu/api/trackback/id/tr655446999

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: shark hoodie ebay 2018.01.30. 04:43:14

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa Koczkáné 2013.08.06. 16:59:48

Valójában sokkal kevesebbet vártam ettől a találkozótól, mint amennyi ténylegesen történt. Az Occupy Hungaryt ideológiailag teljesen felvállalható, ám alapjában véve (nemzetközi viszonylatban) kudarcos szervezetnek tartottam - ami egyben személyes kudarcom is, hiszen én magam is belefolytam a szervezkedésbe annak idején -; ami a Koppány Csoportot illeti, azt tartottam felőle, hogy pocakos, kihullott fogú, avítt eszméket valló és zárt elméjű öregemberek próbálnak alapjában véve jó célok érdekében fellépni erre teljesen alkalmatlan eszközökkel és tudás nélkül. Nem tudtam elképzelni, hogy ezek ketten (plusz a HaHa) értelmes párbeszédet tudjanak folytatni egymással. Ez még mindig kevésbé kritikus álláspont, mint a húgomé, aki nálam sokkal jobban hozta a második generációs értelmiségiek elitista beállítottságát. Bár a HaHát (legalábbis annak "csakoktatás"-szárnyát) szereti, de már az Occupyt - természetesen engemet is beleértve - a szociális demagógiára fogékony (és dolgozni nem akaró) balos fanatikusok tévelygésének tartja, irántam érzett testvéri szeretetétől indíttatva pedig arról győzködött, hogy ne menjek el, mert ez szerinte a szélsőjobbosok csapdája, akik meg akarják verni a hahásokat.
Ehhez képest, amikor megérkeztem a negyven fokban izzó parkba (és közben csendben átkoztam a marhaságomat, hogy nem inkább a bányatóhoz mentem fürödni), vidám, kedélyes embereket, jólelkű csevejt és diverzitást pillantottam meg - családokat, csinos fiatal lányokat, kutyákat, gyerekeket, egy kendős muzulmán hölgyet, és persze lázasan gesztikuláló középkorú, szakállas férfiakat. A különböző szervezetekből érkező emberek különösebb gátlás nélkül keveredtek el; senki nem bajnaigárdázott, de nem is buzizott vagy zsidózott - azok sem, akik amúgy láthatóan korábbról is ismerték egymást. És lám, a koppányos (valójában Otthonvédő Fórumos) Laci meg az occupy-os Dani mellett a hahás Gergő lett a harmadik moderátor, és amikor bemutatták a kézjeleket, magától értetődő természetességgel sajátították el, hogy majd a megfelelő időszakban alkalmazzák őket ("Ez a rendszer javíthatatlan, ezt a rendszert meg kell dönteni!").
Ha közös nevezőt kellene találni, akkor talán a rendszerellenességet, az elmúlt huszánhárom évvel való szembehelyezkedést lehetne annak tekinteni. Végülis ez volt az, ami összehozta a koppányosokat, a nemadomaházamatosokat, a Rendszerváltó Fórum egy képviselőjét (aki egyébként elhatárolódott a 2006-os események erőszakos zavargásaitól), a Radikális Bankellenes Csoportot, a bankellenességtől elhatárolódó ikszedik "jobbos" csoportot az Occupyjal, a Buzi Újhullámmal, a munkáspártos pólót viselő öregúrral. És szembetűnő volt a nyitottság: a "véresszájú szélsőjobbosok" megtapsolták a vallásos zsidó fiút, aki elmondta nekik, hogy a "Magyarország a magyaroké" felirat őt feszélyezi, mert olyan emlékeket kelt benne, amikor kellemetlen identitáspolitikai vitákra kényszerítették; majd biztosították - ha nem is túl meggyőző, a szavak újraértelmezésén alapuló érvrendszer segítségével - hogy őt természetsen a magyarok közé értik, mert ez a szó csak olyan személyeket jelent, akik készen állnak arra, hogy mások érdekében cselekedjenek. Aztán nekiláttak új, kevésbé kirekesztő szlogent keresni, hogy a jövőben ne ijesszék el azokat, akik csak a tévében látják őket! (És igen, aztán megvitattuk, hogy az árpádsáv és a nyilaszászló között a sávok száma alapján lehet és kell különbséget tenni. A nyilaszászló kilencszer vágott, a történelmi pedig hétszer.) Amikor felvetődött, hogy az egyetemisták társadalomtudományi kurzust tarhatnának a (magukat, úgymond, "bunkónak" minősítő) koppányosoknak, lengtek az igenlő kezek minden irányból. És (ahogyan azt már az előttem szólók elmesélték), megtapsolták a Buzi Újhullámot felkonferáló leányt is.
Egyáltalán, a "szélsőjobbos" kifejezés innentől fogva nagyon inadekvátnak érződött. Az a kevés, ami a (saját maguk által bevallottan is nem túl alaposan kidolgozott) gazdaságpolitikai elképzeléseikről kiderült, egyértelműen baloldali szimpátiákról árulkodott. Másfelől egyértelműen kiálltak a (részvételi!) demokratikus döntéshozatali formák, sőt, az etnikumokon túlnyúló jogegyenlőség mellett, még ha ezt Szent Koronába csomagolva tették is. Az a benyomásom támadt, hogy ezen a dzsemborin több történt azt illetően, hogy különböző társadalmi rétegekhez tartozó emberek meghallgassák egymást és megismerjék egymás szempontjait, mint a mi eddigi összes szabadegyetemünkön. Olyan emberek, akik közül sokan százszor szarabb helyzetben vannak, mint bármelyikünk, arról vitatkoztak, hogy hogyan vonhatnának be több csoportot és szervezetet a politikai részvételbe, és hogyan lehetne mindannyiunk érdekeit rákényszeríteni (méghozzá amennyire lehet, békés eszközökkel!) a tőlünk réges-rég elszakadt politikai-gazdasági elitre. És rájöttek, hogy ehhez meg kell ismerni a másik problémáját, és aztán az érintetteknek közösen kiállniuk.
Cseri Benedek
2013.08.06. 15:25 Madibainges
süti beállítások módosítása